Medlemsmöte i mars: Ann-Helén Laestadius om Stöld och Straff

Hon blixtbelyser den samiska kampen och sålde sin första vuxenroman till ett 20-tal länder. Nu har du chans att möta Ann-Helén Laestadius i ett exklusivt samtal med Pennskaftet.

Vi är väldigt glada över att gästas av journalisten och författaren Ann-Helén Laestadius, som nominerades till Pennskaftspriset 2023. Detta är vårt först digitala medlemsmöte för i år och mötet hålls onsdagen den 20 mars kl 18.00–19.00. Koppla upp dig i tid, vi är på plats från 17.45.

I juryns nominering kunde vi läsa att ”Ann-Helén duckar varken för våld eller de svåra frågorna om psykisk ohälsa utan låter huvudpersonen möta alla de problem som den samiska befolkningen fått utstå. Dessutom ser hon också kvinnornas utsatthet i detta och utan att för den skull förlora läsarens uppmärksamhet.”

Föreningen Pennskaftets ordförande Isabella Iverus leder samtalet som bland annat kommer handla om det samiska arvet, kvinnors utsatthet och den senaste boken Straff från 2023, fortsättningen på uppmärksammade Stöld från 2021.

Det blir tillfälle att ställa frågor och utbyta tankar med varandra, om än kort.
Vi talar också om vad som händer mer i föreningen i år.

Du anmäler dig till foreningenpennskaftet@gmail.com. Du kan ta med en kvinnlig gäst som är intresserad av att Föreningen Pennskaftet, antingen anmäler du din gäst eller så ber du din gäst skriva vem som bjudit in.

Anmälan senast 18 mars. Länk kommer dagen före mötet.

Vi ser fram emot att träffa dig och Ann-Helén!

Styrelsen Föreningen Pennskaftet

Lämna en kommentar