Medlemsmöte i Göteborg 16 april: Att skriva och gestalta för scen

Lisa Lindén är dramaturg på Göteborgs stadsteater. Foto: Ines Sebalj/Ola Kjelbye

Välkommen till en unik inblick bakom kulisserna på Stadsteatern i Göteborg. Dramaturg Lisa Lindén, som bland annat gjort pjäs av den dokumentära boken Ödeläggaren, blir vår guide.

Greppet att berätta i scener används inom såväl litteratur som tv-produktioner, film, tidningsreportage och teater. Men hur gör man för att på ett effektivt sätt gestalta en hel historia i små, korta ögonblick?

Lisa Lindén är den här våren verksam som dramaturg på både Göteborgs och Borås stadsteatrar. Under vårt besök i Göteborg berättar hon om sitt arbete med att skriva och gestalta för scen.

Lisa har bland annat gjort teatermanus av Christina Herrströms dokumentära bok Ödeläggaren för Riksteatern. Hon är genusvetare i grunden, och har även varit en drivande kraft i det feministiska (numera nedlagda) filmkollektivet Doris Film vars syfte varit att öka andelen kvinnliga filmskapare.

Efter besöket på Stadsteatern går vi vidare till någon närbelägen restaurang för en bit mat till självkostnadspris.

Ta gärna med dig en kvinnlig vän eller kollega som är intresserad av föreningen Pennskaftet. Antingen anmäler du din gäst när du anmäler dig själv, eller så ber du din gäst att skriva i sitt mejl vem som har bjudit in.

Värdar för medlemsträffen är Louise Hulgaard och AnnaKarin Löwendahl.

Välkommen!

När: Tisdag 16 april kl 17–18.30.
Var: Utanför Stadsteaterns entré, Götaplatsen 4, Göteborg. Kom i tid!
Hur: Anmäl dig till Pennskaftets e-postadress foreningenpennskaftet@gmail.com senast 14 april.

Lämna en kommentar